fbpx

PAU ALABAJOS

PAU ALABAJOS

LES HORES MORTES

El vuité disc del cantautor Pau Alabajos es titula Les hores mortes i ha estat publicat pel segell discogràfic RGB Suports. El CD va arribar a les plataformes digitals i a les botigues especialitzades el dia 14 de febrer de 2020 i, tot i que puga semblar un títol premonitori (tenint en compte la quantitat d’hores i dies de confinament que ens hem vist obligats a fer des de l’inici de la pandèmia!), es tracta en realitat d’una referència al primer vers del poemari Estimada Marta de Miquel Martí i Pol (“Des de les hores mortes, talaiot”). Aquest llibre editat l’any 1978 per Llibres del Mall explica el moment en què el poeta de Roda de Ter va ser diagnosticat de la malaltia degenerativa de l’esclerosi múltiple i com, progressivament, l’autor va començar a adonar-se’n de les seues limitacions físiques per a estimar, mentre que les seues capacitats intel·lectuals es mantenien intactes. Es tracta d’un llibre atroç i bellíssim al mateix temps, una declaració de principis absoluta: l’amor com a taula de salvació, l’única escletxa de llum en les situacions més despietades i descoratjadores que podem afrontar els éssers humans.

En aquest treball podem trobar dues joietes: comencem per la cançó Kintsugi, que és la primera pista del CD. Va ser guardonada amb el XV Premi Ovidi Montllor a la Millor Cançó i ha estat inclosa en el rànquing de les vint millors cançons de 2020 segons el periodista cultural Xavier Aliaga, que li ha dedicat aquestes paraules tan boniques en el setmanari El Temps:

“El cantautor de Torrent Pau Alabajos ha sumat amb Les hores mortes una nova fita en la seua trajectòria musical. Un disc a mig camí entre les darreres incursions indie pop i la voluntat més autoral, més arrelada a la Cançó, que té un dels seus pilars en la magnífica Kintsugi, millor cançó en els darrers Premis Ovidi 2020. Un tema emocional i emocionant de desfeta i voluntat de reconstrucció”.


Facebook

Twitter

Instagram

YoutubeArtistes Management

ELS PETS

Read more

Lax'n'Busto

Read more

Massa

Read more

Pau Alabajos

Read more

NATXO TARRÉS & THE WIRELESS

Read more

David Mauricio

Read more

Caïm Riba

Read more

PEMI ROVIROSA

Read more

XARIM ARESTÉ

Read more

JOAN-PAU

 

Read more

BUCÒLIC

 

Read more

MANZAU

 

Read more